#Cadesa

#Cadesa

Povestea lui Andrei – Antreprenorul care a descoperit avantajele oferite de mediul online

Salutare, așează-te comod și fă-ți timp pentru a parcurge acest articol până la capăt pentru că astăzi vorbim despre un antreprenor care a găsit în ultimul moment colacul de salvare pentru afacerea lui.

Pe nume Andrei, antreprenorul nostru care avea un restaurant cu specific spaniol într-un oraș mic de provincie a ajuns la un moment dat să nu mai poată să-și plătească angajații și utilitățile din cauză că nu avea prea mulți clienți. Timpul trecea dar restaurantul său parcă ”se scufunda” pe zi ce trece. Mai exista o singură soluție, era ultima șansă pentru un antreprenor disperat și totodată încăpățânat. Știa că mediul online poate să-i propulseze afacerea, dar a ezitat să acorde încredere unei echipe de tineri care să se ocupe de partea de online a business-ului său.

Andrei ajunsese să creadă că le știe pe toate pentru simplul fapt că este antreprenor de 3 ani și are o oarecare stabilitate financiară care însă începea să se clatine. A făcut un prim pas, unul greșit însă. A deschis singur o pagină de Facebook de prieteni. O pagină care nu e în armonie cu vreun business în 2017. Și tot posta, primea like-uri, comentarii dar clienții tot nu apăreau. Andrei se aștepta să se producă un boom după deschiderea paginii însă a fost foarte dezamăgit să vadă că oamenii nu dădeau buzna în restaurantul său.

Andrei era disperat și nu mai știa ce să facă. Bogdan, cel mai bun prieten al său, tot antreprenor și el avea rezultate extraordinare cu service-ul auto pe care îl conducea iar Andrei nu a mai ezitat și a mers să-l întrebe unde este cheia succesului. Andrei avea mâncare bună, restaurantul arăta excelent, servirea este ireproșabilă dar totuși clienții întârzie să apară. Atunci Bogdan îi spune care este ”asul din mânecă”. MARKETING-UL ONLINE! 

De 2 ani de zile, Bogdan se bazează pe o echipă de tineri care se ocupă de prezența online a business-ului său. Are un site cochet, rapid și pe care poți să-l accesezi și de pe mobil, are o pagină de Facebook profesională, un blog și a investit foarte mult în SEO iar acum este primul în căutările organice de pe Google dacă ai nevoie de un service auto în orașul în care activează Bogdan.

Ziș și făcut! Andrei merge acasă și sună la agenția de marketing cu care colaborează și amicul său. În 2 luni restaurantul lui Bogdan a înviat din propria cenușă asemenea unei păsări Pheonix. Vânzările cresc, clienții îi spun lui Bogdan ce trebuie să schimbe pentru a-și crește afacerea (pentru că cele mai bune idei le primești de la clienți). Bogdan este foarte mândru de site-ul business-ului său și intră zilnic pe Facebook pentru a verifica cum mai stau lucrurile. Au desfășurat deja prima campanie serioasă în online marketing iar presa locală nu a ezitat să scrie despre acest lucru.

Chiar dacă a deschis ochii destul de târziu, totuși Andrei este un antreprenor care merită felicitat pentru alegerile făcute. Acum are un business profitabil și mai mult timp liber pentru familie și pasiunile sale, de care uitase în momentele stresante în care se gândea că o să-și piardă afacerea și nu o să-și mai poată întreține familia.

Aceasta a fost povestea lui Andrei, care acum este un antreprenor foarte fericit. A făcut alegeri inspirate după o perioadă de rătăcire. Sfatul meu (tot din postura de antreprenor) este să nu aștepți până în ultimul moment pentru a face pasul cel mare și să eviți să ajungi în situația în care fusese Andrei.

4 Responses
    1. Cadesa Marketing

      Este speciala dintr-un motiv destul de simplu. Pentru ca acesta a reusit sa-si creasca afacerea in urma unei decizii importante. Si-a trecut peste orgoliul personal si a reusit sa puna in practica cateva „reguli” simple.

    1. Cadesa Marketing

      Mai bine zis fara servicii online de calitate viata lui Andrei e „pustiu” 🙂 Sper ca totusi ai observat si cat de importanta este partea online in anul de gratie 2017 pentru un business.

Leave a Reply